Wednesday, June 21, 2017

Menjadi Mangsa Rogol, Dijatuhi Hukuman Mati Pula.

 
Wanita ini dirogol Sepupunya, dia pula yang dijatuhi hukuman mati.
Malang benar nasib wanita  Pakistan ini. Ibarat pepatah, sudah jatuh ditimpa tangga pula. Sudah menjadi korban perkosaan, dijatuhi hukuman mati pula.

Remaja perempuan berusia 19 tahun di sebuah kampung di Wilayah Punjab, Pakistan itu, bermaksud mengadukan perbuatan bejat yang dilakukan oleh sepupunya.

Namun, apa yang didapat gadis itu, hakim tidak formal di Punjab malah menghukum dia sebagai perempuan penzina sehingga layak menerima hukuman mati. Pemerkosanya pula yang  bebas.

Remaja perempuan itu dilaporkan telah dijatuhi hukuman mati oleh mahkamah  desa di Punjab, Pakistan, kerana melakukan hubungan seksual dengan sepupunya.Anak perempuan itu menolak untuk melakukan hubungan seksual dengan sepupunya. Namun, sepupunya justeru memaksanya dengan mengacu senjata yang membuatnya menyerah.

Perempuan muda itu mengatakan dalam sebuah keterangan kepada polis bahawa dia dan keluarganya tidur di rumah mereka di Rajanpur, sebuah daerah Punjab barat daya, masa sepupunya masuk ke rumah tersebut dan melakukan serangan seksual kepadanya.

"Saya tidak boleh bertindak balas apa-apa kerana dia memegang pistol," kata perempuan itu kepada polis, sebagaimana dilaporkan Press Trust of India.

"Tapi panchayat (dewan desa di Pakistan, Red.) Menolak untuk menerima kenyataan saya dan menyatakan, saya sengaja tidur dengan sepupu saya," kata perempuan itu kepada polis.

Sumber: Kompas.com

0 Comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

blogger templates | Make Money Online