Saturday, July 13, 2013

AIR MINERAL AYER KUNING TAIPING

        
        Sejak dua menjak ini, sering kedengaran mengenai air mineral atau air tapisan keluaran Spritzer diambil dari kawasan jirat atau perkuburan China. Kawasan kilangnya dikatakan terletak beberapa ratus meter sahaja daripada jirat tersebut.
       Spritzer, jenama yang air mineral tempatan misalnya, sentiasa menetapkan standard yang tinggi dalam menghasilkan produk-produknya.Sejak mula beroperasi pada tahun 1994, kilang Spritzer yang terletak di kawasan seluas 90 hektar di lereng berbukit di Ayer Kuning, Taiping itu mampu mengeluarkan purata 240 juta liter air mineral setiap tahun.
        Pengurus Kanan Spritzer, Chong Mee Yoong memberitahu, operasi kilang terbabit kini bergantung sepenuhnya kepada tujuh punca air bawah tanah yang terdapat di sekitar kawasan berkenaan.
Menurut Mee Yoong, sebelum punca-punca air terbabit dikenalpasti, Spritzer telah mendapatkan khidmat dua pakar geologi berpengalaman. Kedua-duanya akan memberi cadangan lokasi yang mempunyai sumber air mineral terbaik.
"Kita tidak sesekali menyedut air dari dasar bumi jika kandungan dan kualiti airnya tidak menepati piawaian yang ditetapkan.Baca artikel sepenuhnya di sini berkaitan Spritzer


Pilihan di tangan anda       Bagi penulis, sudah lama tidak minum air jenama ini. Kalau tidak salah penulis ada satu jenama air yang dikeluarkan di Titi Akar Pendang menjadi salah satu jenama pilihan orang ramai. Akhirnya jenama itu terkubur begitu sahaja. Apa pun , sebagai pengguna kita banyak pilihan mengenai air mineral ini. Berlambak di pasaran air-air mineral keluaran bumiputera dan Islam. Walaupun begitu, air-air mineral ini adakalanya dijual dengan harga yang terlalu tinggi. Air tapisan biasa pun berlambak di pasaran. Makanya, penulis rasa tidak perlulah kita memilih sesuatu benda jika ada rasa was-was. Tidak salah melihat proses kilang tesebut mengeluarkan air mineralnya.Jika benda didepan mata kita terang-terang tidak bersih, sudah tentu kita menolaknya. Tetapi kita tidak nampak dan hanya melalui pembacaan sahaja, makanya sisat dahulu sebelum membuat keputusan. Apa pun , penulis sedrai dulu lagi tidak berminat dengan air-air yang dikeluarkan di Taiping terutamanya di Ayer Kuning. Hahahahaha,,,bagaimana dengan durian keluaran Ayer Kuning. Jadi persoalan pula.....

           

0 Comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

blogger templates | Make Money Online