Friday, September 27, 2013

Belasah Isteri Kerana RM10


Duit menjadi penyebab antara pergaduhan suami isteri merupakan perkara biasa. Namun kejadian ini, menunjukkan bahawa sekecil mana pun nilai duit itu, tetap menjadi penyebab. Jika diminta RM1000 sekali pun, tetap menjadi penyebab. Itulah kuasa duit dalam kehidupan manusia. Suami malas hingga sanggup memukul isteri. Ini barulah dikatakan dayus iaitu perkataan yang sejak dua menjak iniglaomour kerana video isteri pemain bola sepak kebangsaan. 

Kenyataan akhbar Metro:

Kuala Lumpur: Hanya kerana tidak memberi RM10 kepada suami, seorang wanita dibelasah hingga cedera parah di kepala dalam kejadian di Pudu Ulu, kelmarin.

Dalam kejadian jam 4.15 petang itu, mangsa yang berusia 24 tahun dan bekerja sebagai juruwang baru saja pulang ke rumah manakala suaminya tidur.

Mangsa yang mahu dikenali sebagai Sarah berkata, sebaik masuk ke dalam rumah, suaminya yang baru terjaga dari tidur terus meminta RM10 daripadanya.
Bagaimanapun, akibat kehabisan wang, dia berjanji memberi wang itu keesokan hari.

“Apabila saya menyatakan tiada duit, suami saya tiba-tiba naik angin sebelum menumbuk kepala saya.

“Tidak cukup dengan itu, dia membelasah saya dengan topi keledar pula hingga kepala saya berdarah dan pengsan,” katanya.

0 Comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

blogger templates | Make Money Online