Friday, September 6, 2013

Bekas Penyanyi Dipenjara 20 Tahun Dan 10 Sebatan Akibat Rogol


Inilah akibatnya apabila nafsu menguasai diri. Sebelum melakukan perkara terkutuk ini, sudah tentu tidak memikirkan akibat yang perlu ditanggung. Namun begitu, kepuasan nafsu binatang hanya sebentar. Menyesal seumur hidup tiada gunanya. Jika benar apa yang dilakukan, terimalah hukuman dunia sebelum menerima hukuman di akhirat.

Kenyataan akhbar Sinar Harian:
 
KAJANG - Seorang bekas ahli kumpulan R&B terkenal tanah air dihukum penjara 20 tahun dan 10 sebatan oleh Mahkamah Sesyen di sini, hari ini, selepas didapati bersalah merogol anak tirinya yang berusia 14 tahun, tahun lalu.

Hakim Nor Hazani Hamzah menjatuhkan hukuman tersebut ke atas lelaki yang berusia 38 tahun itu setelah mendapati pihak pendakwa berjaya membuktikan kes  tanpa keraguan munasabah.

Bapa kepada dua anak itu yang kini merupakan guru vokal di beberapa kementerian dan agensi kerajaan kelihatan tenang dan hanya menundukkan wajah ketika hakim membuat keputusan tersebut.

Dalam penghakimannya, Norhazani berkata, keterangan mangsa telah disokong saksi-saksi lain yang tampil memberi keterangan termasuk guru kaunselingnya.

"Saya percaya pada keterangan saksi pendakwaan kerana semua saksi bebas, ditambah kenyataan pegawai perubatan yang mengesahkan koyakan pada alat sulit mangsa," katanya.

0 Comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

blogger templates | Make Money Online